Gastronomija

Split također ima gastronomsku ponudu karakterističnu za Mediteran. Teško je izbjeći vino, maslinovo ulje, ribu,…
Gastronomska ponuda u Splitu, svakako će nadražiti Vaša nepca.
Splitski meni bi svakako započinjao aperitivom koji bi uglavnom bio domaća rakija. Nakon aperitiva išao bi dalmatinski pršut, slane srdele, riba, janjetina, sir iz ulja ili pašticada. Izbor je raznovrsan. Kako Vam grlo ne bi ostalo suho, u ponudi su razna kvalitetna crna i bijela vina.
Pred kraj obroka, sve se to zasladi tipičnim dalmatinskim desertima poput kroštula, paradižota ili rožate.
Kako bi okusi Splita i mora ostavili najbolji dojam na vaša osjetila, savjetujemo Vam da posjetite koji splitski restoran ili konobu… Ponuda je velika, ali sigurni smo da ni u jednom nećete ostati gladni!
Kad se uzme sve u obzir, vidljivo je da je Split jedna velika, nikad aktualnija priča o kulturi, vrhunskoj gastronomiji i vinu. Priča stara više od 17. st., a traje i danas. I trajat će!