Zašto Je Srednja Dalmacija Najbogatiji Dio Turističke ponude

Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija obuhvaća prostor Splitsko-dalmatinske županije. Splitsko-dalmatinska županija smještena je u središnjem dijelu Dalmacije. Prostorno je najveća županija u Republici Hrvatskoj. Proteže se od Vrlike (sjever), otoka Palagruže (jug), Marine (zapad) pa sve do Vrgorca (istok). Splitsko-dalmatinska županija se dijeli u tri geografske podcjeline: zaobalje, priobalje i otoke.

Ukupna površina joj je 14 045 km2, od toga kopno 4 572 km2.

Najveći dio ukupne površine zauzima zaobalje (približno 60%), dok na otoke otpada najmanji dio površine (19%)

Prema admistativnom ustroju sastoji se od 16 gradova i 39 općina. Glavno središte Splitsko-dalmatinske županije je Grad Split. Split je drugi po veličini hrvatski grad s oko 200 000 stanovnika. Također je i važno prometno i lučko središte.

Turizam u srednjoj Dalmaciji se ubrzano počeo razvijati nakon Domovinskog rata. Sigurna regija, bogata prirodnim i kulturnim ljepotama privlači goste iz cijelog svijeta. Taj dobar trend se nastavio sve do danas. Srednja Dalmacija, tj. Splitsko-dalmatinska županija, obara sve rekorde po broju posjećenosti i noćenja.

Srednja Dalmacija kao atraktivna destinacija svojim posjetiteljima nudi jedinstveno i autentično iskustvo. Posjetitelji svim svojim osjetilima mogu osjetiti način života i mentalitet, srce destinacije. Srednja Dalmacija turistički se dijeli na pet dijelova:

    • Grad Split

 

    • Rivijera Omiš

 

    • Rivijera Makarska

 

    • Dalmatinska zagora

 

    Otoci

Zajedno ih upoznajmo! 🙂

Grad Split

Rivijera Omiš

Rivijera Makarska

Dalmatinska Zagora

Otoci